Tuinderij

Op Zonnehoeve worden sinds 2011 groenten geteeld in de volle grond en in een tunnelkas.

De tuinderij

Op Zonnehoeve telen we onze eigen groenten. Momenteel bestaat de tuinderij uit een poly-tunnelkas van 350 m², een kleine kas voor opkweek van zaailingen en een tuin van 540 m². In de kas worden er het hele jaar door groenten geteeld, in de tuin naast de kas wordt in het voorjaar begonnen met het planten en zaaien, en komen in het najaar/de winter de laatste groenten uit de grond. Zonnehoeve beschikt ook over een tuinbouwschuur met spoelbakken en koelruimte, waar de groenten klaargemaakt worden voor verkoop en eigen gebruik.

Gewassen

In de kas worden in het voor- en najaar spinazie, raapsteeltjes, winterpostelein en veldsla geteeld. Als de dagen beginnen te lengen en de temperatuur stijgt is het tijd voor diverse slasoorten, tuinbonen, kapucijners, (snij)biet, worteltjes en lente-ui. In de zomermaanden is de kas het domein van de tomaten, komkommers, paprika’s, aubergines, peterselie en basilicum.

In de naastgelegen tuin worden onder andere rode en choggia bieten, diverse soorten bonen, kolen, aardappelen, uien, wortelen, sla, andijvie, groenselderij, diverse kruiden en bloemen geteeld.

Samenwerken

De tuin wordt gezamenlijk onderhouden door vrijwilligers, stagiaires, zorgdeelnemers en -begeleiders. Het werk in de tuin is inspannend en ontspannend tegelijk, maar vooral gezellig, dit maakt de tuin een fijne werkplek. Het blijft boeiend om te zien hoeveel moois en lekkers er uit een klein zaadje kan groeien!

Erfwinkel

De groenten worden tijdens de maaltijden op het erf gebruikt en zijn gedurende het seizoen te koop in onze erfwinkel. Onze erfwinkel is geopend op zaterdag tussen 9:00 en 16:00 uur.