Stalling

De paarden staan bij ons in volpension. Dit houdt in dat wij het voeren van de paarden en het uitmesten en opstrooien van de stallen verzorgen.

Potstal
Een potstal is een stal waarin de mest een bepaalde periode wordt opgepot. Wij mesten daarom niet dagelijks uit. Pas als het mengsel van mest en stro een bepaalde hoogte heeft bereikt, worden de stallen uitgemest.

Boxen
Zonnehoeve beschikt over 73 ruime paardenboxen. Hiervan zijn er 42 binnen boxen en 31 buiten boxen. De boxen hebben een afmeting van 3×4 meter en zijn voorzien van schuifdeuren; alle boxen binnen zijn voorzien van een weefrek. De tussenmuren hebben op de bovenste helft tralies, zodat de paarden elkaar kunnen zien. Ter hoogte van de voerbak is de tussenmuur wel dicht, hierdoor kunnen de paarden in alle rust eten. Uiteraard heeft elke box een eigen waterbak. De stal is goed geventileerd zonder dat het er tochtig is. De boxen worden dagelijks opgestrooid, behalve op zondag.

Kast
Bij de boxhuur is het gebruik van een zadelkast inbegrepen; u dient wel zelf voor een goed hangslot te zorgen.

Voer
De paarden worden 5 keer per dag gevoerd: 3x per dag kuil en 2x per dag biks.

Paddock, stapmolen en weidegang
In het winterseizoen kun u uw paard door het stalpersoneel 2 keer per week in de paddock of stapmolen laten zetten, dit is bij de stalling inbegrepen. De stapmolen en paddocks zijn verder vrij te gebruiken.

In het zomerseizoen gaan de paarden na het krijgen van hun kuil, het weiland op. Het stalpersoneel zet het paard óf buiten, óf haalt het paard binnen. Als het wenselijk is dat beide worden gedaan, kunt u dit uiteraard bij ons aangeven zie hiervoor tarieven/abonnementen.