Paardensportcentrum Zonnehoeve

PSC Zonnehoeve beschikt over een professionele accommodatie. Bij ons vindt u pensionstalling, manege en een stoeterij.

Manege & pensionstalling

PSC Zonnehoeve bestaat uit een manege, pensionstalling en stoeterij. In de manege worden lessen gegeven voor zowel kinderen als volwassen door gediplomeerde instructeurs. De groepen waarin wordt lesgegeven zijn tussen de 8 tot maximaal 10 personen per les. Er worden voornamelijk paarden en pony’s uit eigen fokkerij gebruikt in de lessen. Wilt u meer info over de lessen of een keer een proefles komen rijden? Neem dan contact op met Chantal via: [email protected]

Onze pensionstalling beschikt over een ruime locatie met zo’n 73 binnen en buiten stallen (3×4 meter). Daarnaast is er een grote all-weather buitenbaan, 2 binnen rijbanen, 9 paddock’s waarvan 1 overdekte, weidegang, een stapmolen, 2 longeercirkels en meerdere poets- en spuitplaatsen aanwezig. De stalling is incl. 3x per dag ruwvoer, 2x per dag kracht voer, dagelijks stro. Bekijk pensionstalling voor prijzen en meer informatie of kom eens langs om een kijkje te nemen!

Fokkerij

Op PSC Zonnehoeve worden jaarlijks zo’n 20 veulens geboren. De paarden en pony’s die gefokt worden zijn fijne recreatie- en sportpaarden, daarnaast proberen we ook elk jaar opvolgers voor het manege werk erbij te hebben. Kom in de zomer gerust eens langs om onze veulentjes te bewonderen!

Verkoop/ lease

Op PSC Zonnehoeve zijn regelmatig fijne recreatie- en sportpaarden en pony’s te koop. Daarnaast zijn er ook paarden en pony’s te lease. Wilt u meer weten over welke paarden of pony’s er te koop of te lease zijn? Of wilt u meer info over wat leasen precies inhoudt? Neem dan contact op met Chantal via: [email protected]

Genieten van de paardensport

Of je nu een eigen paard hebt, of er nog alleen maar van droomt: bij PSC Zonnehoeve bieden we paardensport faciliteiten voor elke liefhebber.
Op de manege kun je echt leren paardrijden, de pensionstal biedt alle faciliteiten om te genieten met je eigen paard, bij de diverse sportverenigingen kun je de wedstrijdsport beoefenen en bij de fokkerij kun je wegdromen over een toekomstige topper.
Via deze site kun je alvast kennismaken met de mensen en de dieren. Maar het is natuurlijk veel leuker om eens langs te komen. Je bent van harte welkom!

De Natuur

Zonnehoeve werkt samen met natuurorganisaties als Staatsbosbeheer en Flevo-landschap. In die samenwerking worden de koeien en paarden van Zonnehoeve ingezet voor begrazing, zodat de natuur wel zijn gang kan gaan, maar toch ook wordt beheerd. Daarnaast onderhoudt Zonnehoeve zelf de open stukken in de natuurgebieden door er tarwe, gras/klaver of luzerne te telen.

De natuurgebieden liggen in Zeewolde (Bosruiterweg, Hoge vaart, de Eemhof en Flediteweg/Stille Vallei) en Harderwijk (Strandgaperweg).