Paardensportcentrum Zonnehoeve

PSC Zonnehoeve beschikt over een professionele accommodatie. Bij ons vindt u pensionstalling, manege en een stoeterij.

Manege & pensionstalling

PSC Zonnehoeve bestaat uit een manege, pensionstalling en stoeterij. In de manege worden lessen gegeven voor zowel kinderen als volwassen door gediplomeerde instructeurs. De groepen waarin wordt lesgegeven zijn tussen de 8 tot maximaal 10 personen per les. Er worden voornamelijk paarden en pony’s uit eigen fokkerij gebruikt in de lessen. Wilt u meer info over de lessen of een keer een proefles komen rijden? Neem dan contact met ons op via: [email protected]

Onze pensionstalling beschikt over een ruime locatie met zo’n 73 binnen en buiten stallen (3×4 meter). Daarnaast is er een grote all-weather buitenbaan, 2 binnen rijbanen, 9 paddocks waarvan 1 overdekte, weidegang, een stapmolen, 2 longeercirkels en meerdere poets- en spuitplaatsen aanwezig. De paarden krijgen 3x per dag ruwvoer, 2x per dag kracht voer en dagelijks schoon stro. Bekijk pensionstalling voor prijzen en meer informatie of kom eens langs om een kijkje te nemen!

Fokkerij

Op Zonnehoeve worden jaarlijks zo’n 20 veulens geboren. De paarden en pony’s die gefokt worden voor de verkoop zijn fijne recreatie- en sportpaarden. Daarnaast streven we er elk jaar naar om opvolgers voor het manege werk erbij te fokken en op te leiden. Kom in de zomer gerust eens langs op stal om onze veulens te bewonderen. Mocht je ze op stal niet vinden, dan staan ze heerlijk in de kudde in een van onze natuurgebieden!

Verkoop/ lease

Er staan regelmatig fijne recreatie- en sportpaarden en pony’s bij ons te koop. Daarnaast zijn er ook paarden en pony’s te lease. Wilt u meer weten over welke paarden of pony’s er te koop of te lease zijn? Of wilt u meer info over wat leasen precies inhoudt? Neem dan contact met ons op via: [email protected]

Genieten van de paardensport

Of u nu een eigen paard heeft, of ervan droomt: bij PSC Zonnehoeve bieden we paardensport faciliteiten voor iedere paardenliefhebber. Op de manege kunt u leren paardrijden, onze pensionstal beschikt over alle faciliteiten om te genieten met uw eigen paard en wanneer u lid bent bij de paardensportvereniging kunt u de wedstrijdsport beoefenen. Wij organiseren jaarlijks meerdere KNHS, FNRS en onderlinge spring- en dressuurwedstrijden.

De Natuur

Zonnehoeve werkt samen met natuurorganisaties als Staatsbosbeheer en Flevo-landschap. In die samenwerking worden de koeien en paarden van Zonnehoeve ingezet voor begrazing van verschillende natuurgebieden in de Flevopolder. Zo kan de natuur haar gang kan gaan, maar wordt deze ook beheerd. Daarnaast onderhoudt Zonnehoeve zelf de open stukken in de natuurgebieden door er tarwe, gras/klaver of luzerne te telen.

De natuurgebieden liggen in Zeewolde (Bosruiterweg, Hoge vaart, de Eemhof en Flediteweg/Stille Vallei) en Harderwijk (Strandgaperweg).