Paardensportcentrum Zonnehoeve

PSC Zonnehoeve beschikt over een professionele accommodatie. Bij ons vindt u pensionstalling, manege en een stoeterij.

Paarden

Pensionstalling

PSC Zonnehoeve beschikt over 40 ruime pensionstallen van 3×4 meter. De stalling is incl 3x per dag ruwvoer, 2x per dag kracht voer, dagelijks stro, 2x per week in de molen of paddock en in de zomer weidegang. Wilt u meer weten over de pensionstallen? Neem dan contact op met Chantal via: paarden@zonnehoeve.net

Paardensport Vereniging Zonnehoeve

Zonnehoeve beschikt ook over een eigen paardensport vereniging, deze organiseert maandelijks KNHS wedstrijden op het terrein van PSC Zonnehoeve. De wedstrijden die georganiseerd worden zijn zowel voor pony’s als paarden en zowel springen als dressuur. Daarnaast worden er ook regelmatig activiteiten voor pension en manege klanten georganiseerd. Wilt u in contact komen met paardensport vereniging Zonnehoeve? Neem dan contact op via: psvzonnehoeve@gmail.com

Faciliteiten

PSC Zonnehoeve beschikt over een ruime locatie met zo’n 40 stallen voor pension paarden zowel binnen als buiten stallen. Daarnaast is er een grote all-weather buitenbaan, 2 binnen rijbanen, 3 paddock waarvan 1 overdekte, weidegang, stapmolen en meerder poets en badplaatsen aanwezig. Kom gerust eens langs om te kijken!!

Fokkerij

Op PSC Zonnehoeve worden jaarlijks zo’n 20 veulens geboren. De paarden en pony’s die gefokt worden zijn fijne sport en/of gebruikswaarde, daarnaast proberen we ook elk jaar opvolgers voor het manege werk erbij te hebben. Kom gerust eens langs om naar de veulentje te komen kijken!

Manege

Op PSC Zonnehoeve worden lessen gegeven voor zowel kinderen als volwassen door gediplomeerde instructeurs. De groepen waarin wordt lesgegeven zijn tussen de 8 tot maximaal 10 kinderen per les. Daarnaast worden er voornamelijk paarden en pony’s uit eigen fokkerij gebruikt. Wilt u meer info over de lessen of een keer een proefles komen rijden? Neem dan contact op met Chantal via: lessen@zonnehoeve.net

Verkoop/ lease

Op PSC Zonnehoeve zijn regelmatig fijne gebruiks- en sportpaarden en pony’s te koop. Daarnaast zijn er ook paarden en pony’s te lease. Wilt u meer weten over welke paarden of pony’s er te koop of te lease zijn? Of wilt u meer info over wat leasen precies inhoud? Neem dan contact op met Chantal via: paarden@zonnehoeve.net

Genieten van de paardensport

Of je nu een eigen paard hebt, of er nog alleen maar van droomt: bij PSC Zonnehoeve bieden we paardensport faciliteiten voor elke liefhebber.
Op de manege kun je echt leren paardrijden, de pensionstal biedt alle faciliteiten om te genieten met je eigen paard, bij de diverse sportverenigingen kun je de wedstrijdsport beoefenen en bij de fokkerij kun je wegdromen over een toekomstige topper.
Via deze site kun je alvast kennismaken met de mensen en de dieren. Maar het is natuurlijk veel leuker om eens langs te komen. Je bent van harte welkom!

De Natuur

Zonnehoeve werkt samen met natuurorganisaties als Staatsbosbeheer en Flevo-landschap. In die samenwerking worden de koeien en paarden van Zonnehoeve ingezet voor begrazing, zodat de natuur wel zijn gang kan gaan, maar toch ook wordt beheerd. Daarnaast onderhoudt Zonnehoeve zelf de open stukken in de natuurgebieden door er tarwe, gras/klaver of luzerne te telen.

De natuurgebieden liggen in Zeewolde (Bosruiterweg, Hoge vaart, de Eemhof en Flediteweg/Stille Vallei) en Harderwijk (Strandgaperweg).