Ik ben Margreet Renkers en ben ondernemer van Zonnehoeve. Daarbij coördineer ik de 24 uur zorg en dagbesteding op Zonnehoeve.

Ik ervaar Zonnehoeve als zeer dynamisch en met een enorme diversiteit: ……de verschillende ondernemers…….de verschillende medewerkers en vrijwilligers …… de verschillende doelgroepen ……. de verschillende leeftijden ……. de verschillende producten …….de verschillende huishoudens ……..de verschillende contacten met mensen buiten Zonnehoeve ……. de verschillende belevingen ……. de verschillende meningen, enz..
Voor mij is “voeding” de basis waarop deze dynamiek zich afspeelt. Voeding in de meest brede zin van het woord is de basis voor het welzijn van plant, dier en mens .
Voeding is letterlijk het product van Zonnehoeve: al vanaf 1983 is er hard gewerkt om op de Zuiderzeegrond zo te verbouwen en om de grond zo te ondersteunen dat , in samenwerking met de natuur, de aarde hier in een optimale vorm is. Zodat de gewassen optimaal kunnen groeien. Hiermee staat Zonnehoeve garant voor eerlijke en pure voeding.
Naast voeding op fysiek niveau hebben we ook behoefte om gevoed te worden op relationeel vlak. Gezien de diversiteit aan mensen die wonen en werken en deelnemen op Zonnehoeve is er volop uitwisseling, oftewel relationele voeding aanwezig. Wij spiegelen elkaar en leren daardoor ons zelf beter kennen. Voor een ieder geldt daarin een eigen ritme en een eigen weg.
Daarnaast is er ook de behoefte aan mentale voeding; de behoefte van ons mensen om zich mentaal te ontwikkelen. Op Zonnehoeve is veel kennis en potentieel aanwezig. Door al de varianten die aanwezig zijn op het erf kunnen jong en oud, deelnemer of ondernemer, ouder of kind, wie dan ook, veel van elkaar leren.
Door dit alles ontwikkelen we en meer meer “bewustwording “op gebied van voeding. Voeding in de meest brede zin van het woord, is naar mijn mening het “bindmiddel” dat samenhang brengt in de diversiteit en dynamiek op Zonnehoeve.