was successfully added to your cart.

Winkelmand

Derde kwartaal 2018

By 21 september 2018Nieuws

Beste websitebezoekers. Toen de meeste mensen van hun vakantie wisten te genieten. Stonden de maanden juli en augustus op Zonnehoeve in het teken van oogsten, maaien en hooien. Specifiek augustus is op het noordelijk halfrond de maand waarin de oogst wordt binnengehaald. Op het noordelijk halfrond is augustus de derde en laatste maand van de meteorologische zomer. De eerste helft van de maand behoort tot de zogeheten hondsdagen, gemiddeld de warmste periode van het jaar. In de loop van de maand begint de gemiddelde etmaaltemperatuur iets terug te lopen. De gemiddelde temperatuur over de gehele maand ligt een fractie lager dan in juli. Maar deze zomer was heet en dat was ook te merken op de akkers. Naast alle drukte van het oogsten overdag nu ook ‘s nacht het sproeien van het land, de sperziebonen vroegen namelijk om water. Met vereende kracht van medewerkers, familieleden en bewoners van Zonnehoeve zijn de pompoenen van het land gehaald.

Dagen achter elkaar werden de pompoenen één voor één op de lopende band gelegd om gesorteerd te worden voor de juiste krat. Mooie kleine en grote ronde oranje pompoenen kwamen van de akker. Wil je ze proeven dan zijn ze o.a. te koop bij ons in de erfwinkel. Maar naast al deze werkzaamheden was er ook nog tijd voor het organiseren van diverse activiteiten. Neem nu bijvoorbeeld het ponykamp. Een 25 tal paardendames en jawel 1 heer hebben samen onder leiding van de dames van de Stoeterij een geweldige week gehad. Het bezig zijn de hele dag met je grootste hobby is natuurlijk ook fantastisch.

Last but not least onze ‘Bourgondische maaltijd ‘Weidegangen’.Een bourgondische maaltijd tussen de koeien midden in het weiland. Het was een bijzonder en succesvol evenement ‘koe versus burger’. Heb je dit gemist als websitebezoeker, volgend jaar weer een kans!

Al met al een zomer van drukte, plezier en beleving en nu het mooie najaar tegemoet.

Namens het team Zonnehoeve, Hendrik Braam.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.