was successfully added to your cart.

Nieuwe broodwinkel het Zonnelied

By | Nieuws | No Comments

Als u het Zonneliedbrood eet proeft u puurheid. Onze bakkers gebruiken uitsluitend biologische ingrediënten, zoveel mogelijk van Demeter-kwaliteit. Wij voegen verder niets  toe. Ons brood wordt met veel zorg, aandacht en vakmanschap gemaakt. En dat proeft u!

Daarom heeft bakkerij “Het Zonnelied’ Zonnehoeve Zeewolde een broodwinkel geopend in Homerusmarkt Almere-poort. Veel Almeerders kennen ons brood al via de biologische zaterdagochtend markt op Stadsboerderij de Kemphaan en via de Hofwebwinkel (www.hofweb.nl) maar nu ook zelf af te halen in onze nieuwe broodwinkel.

Het adres is, Homerus-Markt, Alseidenstraat 20-18 Almere-Poort

Openingstijden:

Maandag 12.00 – 17.00 uur
Dinsdag 10.00 – 17.00 uur
Woensdag 10.00 – 17.00 uur
Donderdag 10.00 – 17.00 uur
Vrijdag 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag 10.00 – 16.00 uur

Onze bakkers bakken elke ochtend vanaf 02.00 uur uw brood zodat het nog warm in de winkel komt te liggen.

Derde kwartaal 2018

By | Nieuws | No Comments

Beste websitebezoekers. Toen de meeste mensen van hun vakantie wisten te genieten. Stonden de maanden juli en augustus op Zonnehoeve in het teken van oogsten, maaien en hooien. Specifiek augustus is op het noordelijk halfrond de maand waarin de oogst wordt binnengehaald. Op het noordelijk halfrond is augustus de derde en laatste maand van de meteorologische zomer. De eerste helft van de maand behoort tot de zogeheten hondsdagen, gemiddeld de warmste periode van het jaar. In de loop van de maand begint de gemiddelde etmaaltemperatuur iets terug te lopen. De gemiddelde temperatuur over de gehele maand ligt een fractie lager dan in juli. Maar deze zomer was heet en dat was ook te merken op de akkers. Naast alle drukte van het oogsten overdag nu ook ‘s nacht het sproeien van het land, de sperziebonen vroegen namelijk om water. Met vereende kracht van medewerkers, familieleden en bewoners van Zonnehoeve zijn de pompoenen van het land gehaald.

Dagen achter elkaar werden de pompoenen één voor één op de lopende band gelegd om gesorteerd te worden voor de juiste krat. Mooie kleine en grote ronde oranje pompoenen kwamen van de akker. Wil je ze proeven dan zijn ze o.a. te koop bij ons in de erfwinkel. Maar naast al deze werkzaamheden was er ook nog tijd voor het organiseren van diverse activiteiten. Neem nu bijvoorbeeld het ponykamp. Een 25 tal paardendames en jawel 1 heer hebben samen onder leiding van de dames van de Stoeterij een geweldige week gehad. Het bezig zijn de hele dag met je grootste hobby is natuurlijk ook fantastisch.

Last but not least onze ‘Bourgondische maaltijd ‘Weidegangen’.Een bourgondische maaltijd tussen de koeien midden in het weiland. Het was een bijzonder en succesvol evenement ‘koe versus burger’. Heb je dit gemist als websitebezoeker, volgend jaar weer een kans!

Al met al een zomer van drukte, plezier en beleving en nu het mooie najaar tegemoet.

Namens het team Zonnehoeve, Hendrik Braam.

Pop-up restaurant midden in het weiland

By | Nieuws | No Comments

Op de Biologisch-Dynamische boerderij Zonnehoeve gebeuren deze zomer bijzondere dingen. Eind Augustus bieden wij de mogelijkheid om te dineren in het midden van de klaverweide, tussen de koeien. Met behulp van de chefs van Peter Pan Kookstudio, de bus van het Rijdend Avontuur en de producten van de Zonnehoeve hebben wij alle ingredienten om van de avonden iets unieks te creeeren. Alleen op 30 en 31 augustus en 1 september, aanvang 17:00 uur, kunt u in dit unieke restaurant terecht, dus wees er snel bij! De plekken zijn beperkt tot maximaal 66 personen per avond.

Zonnehoeve stelt voor deze avond een speciaal 4-gangen diner samen voor slechts 45,00 euro p.p. (exclusief drankjes). De producten zijn voor het grootste gedeelte afkomstig van Zonnehoeve, aangevuld met producten van de Hofwebwinkel, waarbij vooral gelet wordt op regionale afkomst en biologisch-dynamische productie.

De avonden worden gezellig afgesloten met een kampvuur en muziek.

U vindt de Zonnehoeve op Priempad 6, 3896 LJ Zeewolde

Graag tot ziens! Aanmelden kan via www.weidegangen.nl

Tweede kwartaal 2018

By | Nieuws | No Comments

Beste website bezoeker,

De astronomische zomer begint op de langste dag van het jaar, 21 juni. Alleen is 21 juni in 2018 is helemaal niet de langste dag van het jaar. De langste dag van 2018 was namelijk 20 juni. Toegegeven, het verschil is niet groot, maar het is er wel degelijk. Op 20 juni kwam de zon op om 5.07 uur en is weer om 22.06 uur onder gegaan. Op 21 juni kwam de zonsopgang op 5.08 uur en ging de zon onder om dezelfde tijd. Op papier een verschil van 1 minuut, maar in werkelijkheid gaat het waarschijnlijk om seconden.

De oorzaak? De stand van de zon.

Voor Zonnehoeve is elke seconde bruikbaar van de zon en de oogst liegt er niet om.

Er wordt met man en macht gewerkt. De erwten zijn bij dit schrijven van het land gehaald en het land wordt weer gereed gemaakt voor de sperziebonen. Als je over het kavelpad loopt zie je dat de pompoenen en mais de grond uitschieten, maar ook de zuring. Deze wordt met man en macht bestreden met mooi resultaat. De paarden met hun veulens lopen in het land en genieten van de zonnestralen. Zelfs de schapen zijn ontdaan van hun winterjas en lopen in hun zomeroutfit rond en doen zich te goed aan het malse gras. Zelfs onze bakker bakt Portugese broodjes met zeezout en olijven, welke op de Biologische weekmarkt van de Kemphaan stadsboerderij Almere te koop zijn. Zonnehoeve geniet van het licht, de warmte, de bodem en de mensen die op Zonnehoeve rondlopen. Wil je dit zelf ook meemaken kom gerust aan, op woensdagmiddag en zaterdagochtend staat de koffie klaar en is er erfverkoop van onze eigen producten en dat is genieten!

Namens het team Zonnehoeve, Hendrik Braam