Bakkerij Het Zonnelied

Bakkerij Het Zonnelied is dé bakkerij van boerderij Zonnehoeve.

Bakkerij Het Zonnelied

Bakkerij Het Zonnelied is in 1985 in Almere begonnen toen het met tarwe van de bd-boerderij Zonnehoeve broden ging bakken. In 1991 vestigde Het Zonnelied zich op Zonnehoeve. Sindsdien vormt de bakkerij een zelfstandig, maar geïntegreerd onderdeel van boerderij Zonnehoeve.

Ons uitgangspunt is altijd geweest om zo puur mogelijk brood te bakken met uitsluitend grondstoffen van biologisch kwaliteit. Kenmerkend is daarbij dat we de hele tarwekorrel gebruiken, zodat de volle kiemkracht van het graan wordt benut.

De tarwe die we gebruiken is van Demeter-kwaliteit en komt grotendeels van het omringende land. Zo komen de broden van Zonnelied op een zo natuurlijk mogelijke manier tot stand. Het graan en onze broden worden door boer, molenaar en bakkers met zorg, aandacht en vakmanschap bewerkt en gebakken.

In vijfentwintig jaar groeide bakkerij Het Zonnelied uit tot een bedrijf dat voor zo’n veertig natuurvoedingswinkels in Amsterdam, Utrecht, het Gooi en Den Haag brood bakt. Daarnaast is het brood verkrijgbaar bij de Hofwebwinkel. Ook op de boerenmarkt in Almere is Het Zonnelied van de partij:

www.kemphaan.nl/activiteiten/boerenmarkt/ 

Tevens voorziet Het Zonnelied een aantal restaurants en cateraars van brood.

Sinds 2006 werkt Het Zonnelied samen met Bakkerij Verbeek in Brummen. Daardoor is ons brood nu landelijk verkrijgbaar. Zo kunnen steeds meer bewuste consumenten genieten van ons brood, dat boordevol kracht en karakter zit.

www.hetzonnelied.nl