Bakkerij Het Zonnelied

Bakkerij Het Zonnelied is dé bakkerij van boerderij Zonnehoeve.

Bakkerij Het Zonnelied

Bakkerij Het Zonnelied is in 1985 in Almere begonnen toen het met tarwe van de biologisch dynamische boerderij Zonnehoeve broden ging bakken. In 1991 vestigde Het Zonnelied zich op Zonnehoeve. Sindsdien is de bakkerij een onderdeel van de boerderij.

Ons uitgangspunt is altijd geweest om zo puur mogelijk brood te bakken met uitsluitend grondstoffen van biologische kwaliteit. Kenmerkend is daarbij dat we de hele tarwekorrel gebruiken, zodat de volle kiemkracht van het graan wordt benut. De tarwe die we gebruiken is van Demeter-kwaliteit en komt grotendeels van het omringende land. Zo komen de broden van Het Zonnelied op een zo natuurlijk mogelijke manier tot stand. Het graan en onze broden worden door boer, molenaar en bakkers met zorg, aandacht en vakmanschap bewerkt en gebakken.

Sinds 2006 werkt Het Zonnelied samen met Bakkerij Verbeek in Brummen. Daardoor is ons brood nu landelijk verkrijgbaar. Zo kunnen steeds meer bewuste consumenten genieten van ons brood, dat boordevol kracht en karakter zit. Tevens voorziet Het Zonnelied een aantal restaurants en cateraars van brood.

De smaak

Als u Zonneliedbrood eet, proeft u puurheid. Onze bakkers gebruiken uitsluitend biologische ingrediënten, zoveel mogelijk van Demeter-kwaliteit. Wij voegen verder niets onnodigs toe. Ons brood wordt met veel zorg, aandacht en vakmanschap gemaakt. En dat proeft u!

De kracht

Het graan voor Zonneliedbrood komt van ons eigen land: boerderij Zonnehoeve in Flevoland. Het meel wordt gemalen uit de hele tarwekorrel. De kiemkracht van de hele korrel zit dus in al ons brood. Zo vormt Het Zonnelied elke dag weer dé gezonde en levenskrachtige basis voor uw broodmaaltijden.

Het karakter

Zonneliedbrood krijgt de tijd die het toekomt. Het graan wordt met stenen gemalen. Het meel komt tot rust en de aroma’s blijven behouden. Het deeg krijgt de tijd om te rijzen. Daardoor smaakt ons brood zo karaktervol en is het bovendien licht verteerbaar. Geniet er vooral rustig van.